Air conditioner knowledge these 23 application skills you should know
Air-conditioning is an indispensable part of the home, especially in the hot summer, it is simply a magic weapon to get rid of the heat. In some areas, there is no heating in winter, or on the eve of heating between autumn and winter, many families also use air-conditioning for heating. But as long as the machine is always broken, after learning this little knowledge, you can solve problems by yourself in the future!
1. Why does the air conditioner make a "cuckling" sound when it is working normally?
Answer: When the air conditioner is running, due to the sudden change in temperature, the plastic parts expand and contract due to heat, and therefore make a "guck" sound. This is normal.
2. What is the general setting temperature for air conditioning in summer, when the human body feels more comfortable?
Answer: The air conditioner is generally set at 25 degrees to 27 degrees during cooling. Make the temperature difference between indoor and outdoor as close to 5 degrees as possible, preferably not more than 10 degrees.
3. What is the reason for the internal machine leakage?
Answer: (1) When cooling, the indoor unit may spray water mist. This is because the air humidity is too high, not the quality of the air conditioner. It allows users to observe whether this phenomenon occurs when the air is dry, if not, That the air conditioner is normal.
(2) During cooling, some condensed water will be generated at the blades of the air outlet and the pipeline due to the mixing of hot and cold air, which is a normal phenomenon.
(3). The air conditioner that has been used for more than one year may leak water during summer s* times due to the dirty filter. After cleaning the filter, check for water leakage.
(4) The water outlet pipe of the outdoor machine is blocked or bent, causing poor drainage. If it is convenient for the user, the user can handle it by himself.
4. How to solve the poor cooling effect and fail to reach the set temperature?
Answer: (1) Is the remote control operating normally? (2) Whether the filter screen is cleaned. (3) Ask about the use environment and room size. (4) Whether the set temperature and wind speed are reasonable. (5) When cooling, the room is not well insulated. It is recommended to use high winds and shading with curtains. (6) When cooling, use the power saving, sleep, and night energy saving methods. The air conditioner cannot operate at full power. A temperature difference of 2-3 degrees between the fixed temperature and the remote control display temperature is normal.
5. What kinds of reasons may cause the air conditioner not to cool (not malfunction)?
Answer: (1) Is the power supply normal? (2) Whether the cooling method is selected correctly. (3) Whether the set temperature during cooling is more than 4 degrees lower than the indoor temperature. (4) Whether the power of the remote control is sufficient (5) Whether the filter is too dirty.
6. What are the reasons for the failure of the remote control?
Answer: (1) The battery is low or the polarity of the battery is reversed or the battery is not reset after replacing the battery. (2) Whether the remote control placement point is out of range, the normal range is 8 meters straight ahead, 6 meters within a 30-degree angle, and no obstacles in the middle. (3) Interference from external factors. (4) The button fails and does not reset.
7. Why is there a peculiar smell when the air conditioner is just turned on?
Answer: It may be that the filter has not been cleaned for a long time or the air cleaner has not been replaced for a long time. New purchases will also have peculiar smells, which are generally caused by the materials of the air conditioner itself (the peculiar smell will disappear after a while).
8. When the air conditioner is cooling, the indoor fan keeps running. Is it normal?
Answer: When cooling, no matter whether the outdoor unit is working or not, as long as it is turned on for cooling, the indoor fan will keep running without stopping, which is a normal phenomenon.
9. What is the reason for the automatic trip of the air conditioner?
Answer: The trip may be caused by the voltage problem in the user's home or the leakage of other electrical appliances. The user can turn on the air conditioner after all other electrical appliances in the home are powered off to see if it trips. If it does not trip, it means that the air conditioner is normal. Electrical appliances are leaking; on the contrary, air conditioning is a problem, just make an appointment.
10. What is the reason for the automatic shutdown of the air conditioner?
Answer: (1) Whether there is a sudden power failure in the user's home, you can let the user turn on the lights or turn on other electrical appliances to observe. (2) The power plug is loose and causes poor contact. Users can unplug the power plug and plug it in again. (3) Whether the timer shutdown function is set, if this function is set, the air conditioner will automatically shut down after the set time is reached, and the user can cancel the setting. (4) The battery of the remote control is insufficient and the transmitted signal is wrong. Replace the battery.
11. Why is the air conditioner automatically turned on?
Answer: (1) Whether the timer boot function is set, if this function is set, it will automatically boot after the set time is reached, and the user can cancel the setting of this function. (2) Sometimes the signal input of the air conditioner is disturbed (such as the signal transmitted by the mobile phone, the plane flying from above, or other electrical appliances and fluorescent lamp ballasts). (3) Misoperation of the remote control causes automatic startup.
12. What is the reason for the incomplete display or no display on the display board?
Answer: The indoor unit of the air conditioner with VFD display sometimes shows incomplete or chaotic display. At this time, we should advise users to unplug the power socket and plug it in after a while. This process can be repeated 2-3 times. If the air conditioner It can return to normal by itself. We can explain to the user that the power-on recovery action of the air conditioner is normal. If it is still abnormal after repeated power-on, it should be repaired.
13. Some users asked whether it is normal for the outdoor unit of the air conditioner to not drip in summer?
Answer: When the air conditioner is working, the low temperature machine will drip water. Therefore, it is normal for the indoor unit to drain during cooling and the outdoor unit to not drain. Most air conditioners will lead the drain pipe of the indoor unit to the outside during installation, so many users will mistakenly think that the air conditioner is dripping water from the outdoor unit in summer.
14. After the air conditioner is turned off, is there still time or temperature on the display screen?
Answer: The air conditioner is normal. This phenomenon is designed to have this function. The time or room temperature can be displayed after shutting down. If you want to cancel this display, you can press the "display" button on the remote control to adjust it. If there is no "display" on the remote control The button needs to be unplugged (the power consumption is very small when displayed).
15. Why sometimes the remote control does not display the temperature?
Answer: In automatic and air supply modes, the remote control does not display temperature. In automatic operation, the air conditioner automatically selects the cooling, heating or air supply mode according to the indoor temperature. (General cooling: 23 degrees or more; heating: 23 degrees or less; temperature control within 26 degrees.)
16. Why does the air conditioner sometimes make a noise when turning on the air deflector?
Answer: In order to ensure the accuracy of the setting position of the air deflector after starting up, set the air deflector to reverse a certain angle in the computer program when starting up, so that the air deflector is completely closed, and then restart to press the cooling and heating respectively The memory is rotated at a predetermined angle, so when the wind deflector is first turned on, it is a traditional delay that the air deflector is closed. The time is about 6 seconds and there will be a "click" sound of gears.
17. What should I do when the remote control appears garbled or the screen freezes?
Answer: Use a thin pointed object into the small hole of the reset button and press it or take out the battery and put it in again to restore the remote control to its initial state.
18. Why does the meter still turn when the air conditioner is plugged in but not turned on?
Answer: In order to make the compressor start and protect it even in a low temperature environment, an electric heating belt is installed on the compressor and preheated. The heating belt (power 27-33W) and transformer (power 3-7W) start to work after plugging in the power source, so the meter will still rotate when it is not turned on, but the power consumption is very small.
19. Why does the air conditioner turn on and off frequently?
Answer: (1) The temperature difference between the set temperature and the room temperature is too small (2) The cooling area of the room is too small relative to the air conditioner (3) There are wind-shielding objects around the indoor and outdoor units of the air conditioner
20. Why sometimes the panel keys of the cabinet cannot be operated?
Answer: In general, it is caused by abnormal voltage. At this time, you only need to restart after power off; some cabinets have electronic lock function. It may be that the user has set the electronic lock function. After the electronic lock function is enabled, the panel keys are locked and cannot be operated normally. Only when the electronic lock function is cancelled can the panel keys be operated.
21. When the air conditioner is running, the indoor unit sometimes makes a "wow-wow" or "cooing" sound. Why?
Answer: This sound is a normal sound made by refrigerant flowing in the pipeline, and is not a malfunction of the machine.
22, non-stop?
Answer: (1) Ask the user whether the set temperature is too low based on the seasonal temperature. It is recommended that the user set it at 24-28 degrees; (2) Whether the doors and windows are closed, keep the indoor airtightness. (3) Some air-conditioning displays have temperature display, and the indoor temperature displayed on the display has an error with the temperature around the air-conditioning probe. (4) The filter is dirty, resulting in poor circulation, resulting in poor cooling effect, and no shutdown when the set temperature is not reached;
23. Why is the air conditioner still running after the remote shutdown?
Answer: Most air conditioners now have anti-mold drying function. After the cooling operation is turned off, the outdoor unit stops, and the indoor unit continues to operate to blow. This can speed up the evaporation of condensed water on the evaporator and achieve the purpose of drying and preventing mildew.

Air conditioner knowledge these 23 application skills you should know
Subscribe to relevant news content?
Subscription
Unsubscription
Recent related posts
Customers frequently viewed
IWAYA DENKI Water Pump 25CJT0752
US$2307.69
Panasonic Servo Motor MHMF022L1V2M
US$653.85
Honeywell Solenoid Valve VE4025B1045
US$334.62
ROTEN Mechanical Seal 8E5K-22-X
US$384.62
Copeland Compressor ZPDT24MCE-TF7-455
Contact Us
AirTAC Air Cylinder SGCD125X100S
US$184.23
Copeland Compressor ZR48K5E-TFD-333
Contact Us
Copeland Compressor CTL1-0350-TSZV-270
Contact Us
Allen Bradley PLC 2080-LC50-48QWB
Contact Us
Panasonic Servo Motor MHMF022L1U2M
US$695.00